Zonnedael

Onze chambre d’hôte in Gujan-Mestras was gelegen in een bijzondere wijk op een golfresort. Wie vroeger weleens naar Flodder keek zal de wijk Zonnedael nog wel herkennen. Wij vonden het hier erg op lijken, hoewel we geen Flodders zijn tegengekomen. Of waren wij dit misschien wel? Onze exit had ook nu weer wat voeten in de aarde. Dit houden we nu nog even voor ons, maar vraag er ons bij terugkomst gerust naar! Hoe dan ook, hebben we met het nodige knoeien alsnog van het prima verzorgde ontbijt in de kamer genoten.

Het weer was vanochtend niet om over naar huis te schrijven, dus heb ik ook maar tot vanavond gewacht met deze blog. Veel regen, maar tussendoor ook droge momenten. Deze hebben we gebruikt om Arcachon te verkennen. Deze badplaats ligt tegen het Bassin van Arcachon, een binnenmeer met een directe verbinding met de Atlantische Oceaan. Feitelijk sluiten hier drie badplaatsen naadloos op elkaar aan. Sowieso is hier redelijk veel bebouwing en lijken de wegen altijd vol te staan. De oceaan en de stranden zijn mooi, maar ik ben niet erg onder de indruk van de planologische inrichting.

In de loop van de middag zijn we richting ons nieuwe onderkomen afgereisd, maar zijn we eerst nog even het strand op gegaan. Wat een indrukwekkend gezicht was dat. Hoge en woeste golven, dreigende luchten afgewisseld met strakblauwe vlakken.

We hadden geen badkleding bij ons, maar wilden toch wel even pootjebaden. Het pootjebaden bij Joke verliep iets anders dan gepland, zodat ze tot op haar onderbroek nat terug naar de auto moest. Daar maar even omgekleed, want om de entree bij de volgende chambre d’hôte zo te doen past niet bij ons. Wij zijn van het onvergetelijk vertrekken, niet van het aankomen.

’s Avonds heerlijk gegeten bij ons appartement met een salade die we bij de Super U hadden gekocht en de wijn die we bewaard hadden in, ik durf het haast niet te zeggen, een flesje van tupperware. De eigenaresse heeft voor ons een tafel buiten gedekt, zodat het voor ons voelde als uit eten gaan.

Het programma voor morgen is nog onzeker, hangt ook af van het weer. Ongetwijfeld zal ook hierover wel weer wat te vertellen zijn.

 

4 Comments

 • Thea 9 september 2022 at 09:29

  Joke in de zee, en daar maak je dan geen foto van?? verder weer een mooi verhaal maar ben nieuwsgierig maar het vertrek ?

  Reply
  • Piet 9 september 2022 at 19:40

   Nee geen foto, wel een filmpje. Maar komt goed, blijf ons maar volgen ….

   Reply
 • Gerrie 9 september 2022 at 15:37

  Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie exit verhaal, je weet de lezers wel te boeien Piet met een soort van cliffhanger aan het begin van het verhaal! Blij dat we binnenkort een afspraak hebben!

  Wijn in een tupperware flesje… mooie reclame voor een priduct wat nog altijd waar maakt waar het in onze jonge jaren al voor stond! (Ik doe mijn wasjes op dit moment op de camping in een ‘handomdraai’ met veel plezier in de beroemde tupperware emmer.)

  Morgen hopelijk weer een zonnige dag waar jullie opnieuw ten volle van het Franse leven kunnen genieten!

  Reply
  • Piet 9 september 2022 at 19:39

   Joke zei al, je moet het gewoon al vertellen. Maar ik vond dit leuker ;). Tupperware emmer ik ken dat ook nog van vroeger. Ik weet daar ook nog een rijmpje bij, maar ook dit is een cliffhanger. Vertel nog wel eens een keer. Tot spoedig!

   Reply

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.