Zondagskind

16 juni 2024

In figuurlijke zin is een zondagskind iemand die veel geluk heeft in het leven. Ik reken mijzelf daar ook toe. Degenen die mij kennen weten wel waarom.
Maar ik ben ook letterlijk een zondagskind, 16 juni 1957 viel (net als dit jaar) op een zondag. Mijn vader was ook een zondagskind, figuurlijk gezien dan, want ik ben op Vaderdag geboren.
Overigens zijn er vandaag in heel Nederland ruim 40.000 mensen jarig en in Den Haag zo’n 1.000 mensen. Hoeveel er net als ik 67 jaar zijn geworden heb ik niet kunnen achterhalen. Alleen van Erik de Zwart weet ik dat hij precies net zo oud is als ik.

Van werknemer naar groot verlof

Exact twee jaar geleden trok ik voor het laatst de deur van mijn werkplek achter mij dicht, niet wetende hoe ik mij zou gaan voelen. De man met de hamer, het zwarte gat, het grote genieten?

Gelukkig, en ook niet geheel onverwacht, begon het grote genieten. Werkelijk geen moment heb ik het werk gemist. Niet vanwege mijn collega’s of de inhoud van het werk, maar vooral omdat ik geen verplichtingen meer heb. Ik merk dat dit heel erg belangrijk voor mij is. Ook het fileleed behoort gelukkig tot het verleden.

Kortom: ik geniet met volle teugen van het voorrecht dat mij ten deel is gevallen. In eerdere berichten heb ik dit al eens beschreven:
Van schoolverlater tot pensionado
Een maand pensionado
Een jaar pensionado

Full-time levensgenieter

Vanaf vandaag hoor ik dus ook bij het pensioengilde. Ik ben dan wel een senior, maar nog zeker geen bejaarde of een oude van dagen. Als ik om mij heen kijk (familie, vrienden, buurtgenoten) ben ik bij lange na niet de enige. In plaats van afspraken in de avonden en weekend, is dit nu veel meer overdag. Uitstapjes doen we op de rustige momenten en ik heb nu ook de rust om ergens op een bankje blijven zitten. Daarnaast is mijn klustechniek behoorlijk verbeterd, heb ik meer geduld om dingen uit te zoeken of te proberen en meer zin om achtergrondinformatie op te zoeken.
Kortom: ik ben een full-time levensgenieter geworden.

Mijn leven in beeld

Ter gelegenheid van het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd heb ik enkele foto’s door de jaren heen op een rij gezet. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat deze krasse knar meemaakt.

8 Comments

 • Sylvia Nahapiet 16 juni 2024 at 08:36

  Echt het verhaal van een zondagskind en levensgenieter. De zon laat zich ineens ook even zien 😊. Met vaderdag erbij is het vast extra genieten vandaag. Felicitaties van mij en Marco voor jou, Joke, de kinderen en kleinkinderen. Leuk ook die foto’s🤩. 😘🎉🍰🥂

  Reply
  • Piet 3 juli 2024 at 10:13

   Leuke reactie Sylvia, dank je wel!

   Reply
 • Middelkoop 16 juni 2024 at 08:49

  Een verhaal waaruit blijkt dat het woord ‘levensgenieter’ jou past als een op maat gemaakte jas. Dat dat maar vele jaren zo mag blijven.

  Reply
  • Piet 3 juli 2024 at 10:14

   Mooie vergelijking Gerrie, ik ga ervoor!

   Reply
 • Riet van Haaften 2 juli 2024 at 08:57

  Goed en prettig leven, vooral zo doorgaan. Je bent een fijn mens.

  Reply
  • Piet 3 juli 2024 at 10:16

   Lief Riet, dank je wel. En dat laatste geldt zeker ook voor jou!!!

   Reply
 • Anneke J.M. van den Berg 19 juli 2024 at 17:29

  Ik was achter met lezen, merk ik
  Mooi verhaal Piet en dat genieten is je van ganser harte gegeurd.!!!
  Leuk beeldverhaal
  😘😘

  Reply
  • Piet 21 juli 2024 at 09:13

   Lief van je!

   Reply

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.