Onrust

20 september 2022

We slapen regelmatig met de gordijnen open. Ik vind dat prettig omdat ’s nachts in het pikkedonker wakker worden mij soms een onrustig gevoel geeft. Zo slapen kan, zonder bang te zijn voor inkijk, omdat onze slaapkamer aan de afgesloten patio grenst. 

Ook afgelopen nacht waren de gordijnen open. Al in mijn ogen wrijvend werd ik vanochtend wakker en keek gewoontegetrouw eerst naar Joke en daarna naar buiten. Nog wat duf in mijn hoofd schrok ik. De bomen aan de doorgaande weg waren … weg. Onrust maakte zich meester van mij. Wat is er gebeurd? Oef, gelukkig ze stonden er nog. De nevel zorgde ervoor dat ze er niet als bomen uitzagen, maar als wolken waren opgenomen door de horizon.

Journaal

Nog wat onrustig zette ik de televisie aan voor het journaal. Nou, het laatste nieuws versterkte alleen maar mijn gevoel van onrust. Onwillekeurig (of misschien bewust?) moest ik denken aan een liedje van heel lang geleden van Kinderen voor Kinderen: “Als ik de baas zou zijn van het journaal”. 

Natuurlijk is dit niet reëel, maar ik denk dat iedereen er wel aan toe is om positief nieuws te ontvangen.

Herfstwandeling

We besloten om op te staan en een wandeling te gaan maken. De herfst heeft zijn intrede gedaan en voor ons is dat het mooiste jaargetijde. Zeker met deze nevel en een voorzichtig priemend zonnetje zagen we een herfstwandeling als een mooi begin van de dag. En wie houdt ons tegen? De tijd en de dagindeling is aan ons.

Het werd een wandeling bij ons in de buurt, de weersomstandigheden zorgden voor een andere kijk op de natuur. Dauwdruppels, spinnenwebben, watervogels, scherpe contrasten: allemaal mooi om te zien en perfect om de onrust om te zetten in een gevoel van rust en blijdschap.

Foto’s

Samen hebben we heel wat foto’s gemaakt. Niet heel bijzonder qua compositie of voor het wauw-effect, maar ze gaven ons wel een blij gevoel.

7 Comments

 • Anoniem 29 september 2022 at 14:50

  Nou die mist heeft toch mooie plaatjes en blije gezichten opgeleverd. ??

  Reply
 • Gerrie 2 oktober 2022 at 18:18

  Jullie blije gezichten zegt alles bij dit verhaal! En wat de foto’s betreft, daar zitten wel weer een paar pareltjes tussen,

  Reply
  • Piet 4 oktober 2022 at 17:07

   Ja, het was echt genieten. En bijna om de hoek!

   Reply
 • Anneke J.M. van den Berg 2 oktober 2022 at 20:24

  Wat goed om dan op, pad te gaan!

  Reply
  • Piet 4 oktober 2022 at 17:07

   Ja, soms heb je ineens het gevoel om de deur uit te gaan en te genieten van de natuur

   Reply
 • Tony 4 oktober 2022 at 08:50

  De morgens mist zorgde voor een magische platjes

  Reply
  • Piet 4 oktober 2022 at 17:07

   Absoluut Tony!

   Reply

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.