Drie maanden “pensionado”

19 september 2022

Uitgerekend op de dag dat wij terugkwamen van vakantie, ben ik drie maanden pensionado. Alsof ik met ‘groot verlof’ ben gegaan. Een mooi moment om nog even terug te kijken. Geen zorgen, dat blijf ik niet doen. Wellicht volgend jaar een laatste keer als er een jaar voorbij is.

De afgelopen drie maanden zijn voorbijgevlogen. Geholpen door het aanhoudende mooie weer was het niet moeilijk om het vakantiegevoel te blijven houden.
We waren vaak op pad en als we thuis waren, bleek de tuin een goede plek om het vrije gevoel ook de vrije loop te laten.
Uitstapjes, verjaardagen, pizza-party’s, lekker wandelen en fietsen. Voor velen het bekende recept, voor mij was dat een nieuwe ervaring. 

Ik ben nog nauwelijks toegekomen aan de bekende klusjes. Dit heb ik vooruitgeschoven tot na onze echte vakantie. Voor ons beiden was dit een bijzondere vakantie (op deze pagina staan alle verhalen die we tijdens de vakantie hebben geschreven opgesomd). Sowieso bijzonder omdat dit de eerste echte vakantie samen is sinds 2019 en daarnaast omdat de invulling vooral was op basis van wat ik graag wilde. Ik kreeg van Joke daar volledig de vrije hand in. En ik mag zeggen dat de vakantie voor 100% geslaagd was. 

Al tijdens de vakantie merkte ik dat deze vakantie ook een afronding zou zijn van de het totale vakantiegevoel. Meer en meer was ik bezig met wat te doen als ik weer thuis zou zijn.

Nu is het zover: we zijn weer thuis en vandaag (maandag 19 september) merk ik aan mijzelf dat het luieren grotendeels over moet zijn. Dat betekent niet dat het kriebelt of ik vind dat ik 8 uur per dag nuttig moet zijn, maar de tijd voor excuses is voorbij. Het herfstachtige weer speelt daarbij zeker een rol. Dus begonnen met opruimen, iemand opzoeken in het ziekenhuis, wat wandelen en fietsen en dat soort dingen. Meestal kom je onderweg dan nog wel iets bijzonders tegen dat uitnodigt tot het maken van een foto. Neem onderstaande schaap met de twee zwarte lammetjes en dat terwijl het al bijna herfst is. Mooi toch?

De komende drie maanden wil ik mij gaan storten op de kluslijst (en nee dat is geen harde belofte haha). Het zou kunnen dat het in deze maanden wel op een andere manier gaat kriebelen. In dat geval zal ik daar zeker voor open staan!

6 Comments

 • Sylvia 19 september 2022 at 19:50

  Wat bijzonder Piet die twee zwarte schaapjes.
  De kop is eraf. Het eerste kwartaal ben je meer dan goed doorgekomen. Het gaat vast lukken dat klussen. En op z’n tijd lekker genieten van luieren!

  Reply
  • Piet 20 september 2022 at 12:24

   Ik ga mijn best doen Sylvia en ik weet al waar im om advies kan vragen …..

   Reply
 • Gerrie 2 oktober 2022 at 18:12

  De afgelopen drie afkick maanden zijn je goed afgegaan Piet! Ook jullie vakantieverhalen waren daar een bewijs van.
  Nu proberen de balans te gaan vinden tussen nuttig bezig zijn en ontspanning. Mij lukt dat aardig dankzij mijn mantra ‘ik mag gewoon lummelen’, waarmee ik bedoel dat ik mezelf toesta dat alles een tandje minder snel mag en dat iets wat ik van plan ben te doen niet perse vandáág moet. Uit ervaring kan ik zeggen dat op die manier de tijd (nog) steeds snel(ler) gaat en de verveling niet toeslaat. Ik hoop dat jij dat ook zo gaat ervaren.

  Reply
  • Piet 4 oktober 2022 at 17:02

   Wat een goed advies Gerrie! Ik ga met jouw mantra aan de slag ;).

   Reply
 • Anneke J.M. van den Berg 2 oktober 2022 at 20:26

  Wat een prachtige foto Pist, een doorkijkje

  Reply
  • Piet 4 oktober 2022 at 17:03

   Dankjewel Anneke!

   Reply

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.