Rotte of IJssel

28 augustus 2013

Kinderliedjes zingen is iets van alledag. De kinderliedjes uit mijn jeugd zijn al deels verdwenen en andere zijn daarvoor terug gekomen. Ook deze moeten op enig moment weer plaats maken.

Uit mijn jeugd herinner ik nog het liedje ‘Aan de oever van de Rotte’. Ik vond dat destijds leuk omdat Delft hierin voor kwam. Een moderne versie kwam vandaag in mij op toen ik bij de IJssel zat uit te rusten. Mijn oog viel op een paar lege flesjes.

Ik zat dus niet aan de oever van de Rotte, maar aan de oever van de IJssel. Een kikvors zal er niet gezeten hebben, wel een dorstige. Ik vermoed niet dat deze persoon een kleine op de knie had, eerder een fles met wellicht wat bijpassende versnaperingen. En wenen, nee dat hoop ik niet. Laten we het maar op drinken houden.

Misschien zit ik er helemaal naast, maar de scene leverde wel een leuke foto op. Vier lege flessen Sunshine (een mengeling van wodka met lemon zo heb ik teruggevonden op internet). Drie kleine die daar in een innige omhelzing staan en een grote (zeg maar vader Sunshine) die toekijkt terwijl de IJssel zichtbaar door zijn keel stroomt. Prachtig!

Zo, dit geschreven hebbende ga ik een lekker glaasje wijn drinken.
Proost!

No Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.