Klustijd

25 mei 2024

Vraag het een willekeurige man die met pensioen gaat of net is gegaan wat hij denkt te gaan doen en je krijgt vaak als antwoord “de kluslijst ligt al klaar”. 
Nu was dat laatste bij mij niet het geval, maar ik wilde eigenlijk toch wel het een en ander oppakken. En wat denk je: na 1½ jaar was het een noch het ander opgepakt (op wat kleine klusjes na dan). Maar de klustijd is nu dan eindelijk begonnen.

De opmaat

Ik hou niet van het geven van bijnamen aan maanden, maar januari is dan toch wel een klusmaand geworden. De opmaat was echter niet in ons huis, maar die van een van onze dochter en schoonzoon. Daar werd een dakkapel geplaatst en mijn schoonzoon zou daar een atelier van maken. Het begin was het leggen van een kleine betonvloer. Daar heb ik bij geholpen en ik kreeg kennelijk de smaak te pakken.

Het vervolg

Direct na de opmaat begon ik vol goede moed met klusjes in ons huis. Te beginnen met het vervangen van een thermostaatkraan. Dit verliep beter dan gedacht, dus op naar de volgende klus: het schilderen van de kozijnen binnen, op de begane grond. Ook dit verliep naar behoren. Dus door met het grotere werk.
De buitenberging kon wel wat economischer ingericht worden. Hoewel we aanvankelijk nog wel onze bedenkingen hadden of we het gewenste resultaat zouden bereiken, bleek ook dit goed uit te pakken.
Op naar het volgende werk: het herinrichten van de garage. Dit was wel een uitdaging, de garage is een allegaartje aan kasten op een (nog steeds na 20 jaar) bouwvloer. Het leeghalen van de garage was een hoop werk. Spullen naar het grofvuil en naar Rataplan brengen en vooral heel veel naar boven verplaatsen. Met hulp van onze schoonzoon is de garage uiteindelijk een prettige ruimte geworden met veel opbergmogelijkheden, een werkruimte om te klussen en toch met een ruimtelijke uitstraling. Een doorslaand succes, dus op naar een klus waar ik best wel tegenop zag.

De buitenboel verven

Het zou mij niet verbazen als verven met stip bovenaan staat op de pensioenkluslijst. Ook bij ons. De winterschilder moest ook bij ons dringend aan de slag, alleen moesten we lang wachten om aan de slag te kunnen gaan. Het natte najaar vorig jaar en voorjaar dit jaar bracht roet in het eten. Gelukkig waren er medio april een paar droge dagen die Joke en ik direct hebben aangepakt om de voorkant van het huis te schuren, af te plakken, in de primer te zetten en vervolgens af te lakken. Een paar weken later hadden we opnieuw een paar dagen droog weer. Tijd om de achterkant aan te pakken. Een neef van ons bood zijn hulp aan en samen met hem lukte het om een groot deel te verven.

De puntjes op de i

We hebben nog wat af te ronden achter. Niet alles is gelakt, een paneel moet nog worden vervangen en op een aantal plekken is wat aanstipwerk nodig. En misschien blijkt dat de overkapping ook nog een nieuwe laklaag nodig heeft. We zijn dus nog niet klaar.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat deze krasse knar meemaakt.

6 Comments

 • Gerrie Middelkoop 25 mei 2024 at 13:55

  Menig pensionado zal zich achter de oren krabben bij het lezen van alle klussen die jullie in anderhalf jaar tijd gedaan hebben terwijl bij hem/haar datzelfde lijstje nog ligt te wachten op de eerste vinkjes! Chapeau Joke en Piet!

  Reply
  • Piet 30 mei 2024 at 17:35

   We hebben het eerste jaar wel rustig aan gedaan hoor. Nu even gas geven om met een gerust gevoel mijn eerste AOW en pensioen te ontvangen 😉

   Reply
 • Lia 2 juni 2024 at 06:12

  Zo jullie hebben veel werk verricht. Kom het binnenkort bekijken. Daar heb ik veel zin in😘

  Reply
  • Piet 3 juni 2024 at 16:25

   Fijn Lia, wij ook. Ik zal zorgen dat de puntjes op de i gezet zijn 😉

   Reply
 • Gerda Dekker 2 juni 2024 at 10:41

  Wauw wat hebben jullie veel en wat een mooie kleur is het geworden wat hebben jullie voor verf gebruikt,?

  Reply
  • Piet 3 juni 2024 at 16:27

   We hebben inderdaad niet stil gezeten. We hebben Sigma S2U Allure hoogglans lak gebruikt i.c.m. Sigma S2U Allure Primer.

   Reply

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.