Een badeend, maar dan anders

28 september 2023

Ik zeg vaak dat het verhaal op straat ligt. Hier moet ik nu op terug komen, aangezien dit verhaal niet op straat maar in de tuin lag. Sterker nog, eigenlijk in bad.

Dat zit zo.

Jonge eend

Onze overbuurvrouw belde mij op met de vraag of ik een jonge eend uit haar tuin wilde halen omdat ze bang was dat een kat er anders mee vandoor zou gaan. Omdat ze wat minder goed ter been is, vroeg ze mij dit te doen.

De jonge eend bleek tamelijk tam en vloog niet weg wanneer ik in de buurt kwam. De eend zag er duidelijk anders uit dan de wilde eenden uit de sloot en ze was ook geringd. 

Dus nam ik de eend (die ik aansprak met Harrie) mee naar huis om tijdelijk in ons bad te zetten. Maar wat doe je hier vervolgens mee? Harry was duidelijk een tamme eend en gewend aan mensen. Na even schuchter in de doos te blijven kroop hij er snel uit om het bad te verkennen. Blij met water dat ik erin had laten lopen begon hij vrolijk te drinken, zich te wassen en te kwaken.

Wie vroeger weleens naar Friends heeft gekeken kan zich misschien nog herinneren hoe Joey en Chandler een eend hadden geadopteerd. Zover wilde ik niet gaan, maar een ussie met Harrie: dat wilde ik wel.

Belronde

Omdat een melding in de buurtapp over een gevonden tamme eend geen respons opleverde, ben ik gaan bellen. Eerst met Amivedi die mij doorverwees naar het dierenasiel. De dichtstbijzijnde dierenasielen namen echter niet op. Deze gaan pas in de middag open.

Dan maar Dierenbescherming gebeld. Tja kreeg ik te horen, een geringde eend. Daar hebben we nog niet eerder iets over gehoord. Dit lijkt ons iets voor de Dierenambulance. 

Dierenambulance

En inderdaad, ondanks dat dit ook voor hun een nogal onbekende melding was, wist de Dierenambulance hier toch wel raad mee. Eerst even wat foto’s gestuurd en in korte tijd stond de ambulance voor de deur. Twee uitermate vriendelijke en kundige heren stonden ons uitvoerig en informatief te woord en namen Harrie mee. Zij gaan proberen om aan de hand van het ringnummer de eigenaar te achterhalen.

Toen wij het verhaal ’s middags aan onze kleinzoons vertelden sloeg dit dermate aan dat dit de rest van de middag centraal stond. Filmpjes over de Dierenambulance kijken, het blaadje dat is achtergelaten doorbladeren en tekeningen maken over het werk van de Dierenambulance.

Hollandse Kwaker

Ik ben blij dat Harrie goed terecht is gekomen, hulde daarvoor ook aan de Dierenambulance. Wie meer over het werk wil weten verwijs ik graag naar deze website voor de Haagse regio.

O ja, Harrie blijkt een siereend te zijn van het ras Hollandse Kwaker. En Harrie bleek eigenlijk Harriette te zijn.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat deze krasse knar meemaakt.

3 Comments

 • Anneke J.M. van den Berg 1 oktober 2023 at 06:35

  Leuk,Piet

  Reply
 • Lia 1 oktober 2023 at 07:25

  Wat een bijzonder avontuur.

  Reply
 • Gerrie 1 oktober 2023 at 08:16

  Na jullie Bed & Breakfast avontuur in Franrijk, hadden jullie nu ineens zelf een B&B gast!

  Reply
 • Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.