Doorbakken maar

9 oktober 2023

Als ik het KNMI mag geloven wordt volgende week de herfst echt voelbaar. De temperatuur keldert dan naar een magere 12 graden. Brrr. 

De recepten voor de stamppotten en gevulde soepen kunnen alvast tevoorschijn gehaald worden en de zomerkleding kan dan echt naar achteren in de kast.

Winterslaap

Enigszins weemoedig kijk ik naar mijn LEGO pizza-auto. Gaat de houtoven nu ook aan zijn winterslaap beginnen? Buiten eten zit er waarschijnlijk de komende, pak ‘m beet, 6 maanden niet in. 

Aan de andere kant zijn er zat mensen die in de winter buiten, onder het genot van glühwein, genieten van een winter bbq. Dus waarom niet een glühwein met pizza? Wat voor een pizza smaakt daar lekker bij? Ik zou het niet zo 1-2-3 weten. Misschien toch maar tot het voorjaar wachten dan?

Diepvriespizza

Wil je niet uit eten gaan dan zijn er natuurlijk wel alternatieven. Zoals een pizza in de oven afbakken, een pizza laten bezorgen, een verse pizza uit de supermarkt of de bekende diepvriespizza.

Ik heb deze laatste ook wel eens gekocht en, afgaande op de afbeelding op de doos, zou je een heerlijke, rijk gevulde en gevarieerde pizza op je bord toveren. Dat valt vaak (letterlijk) vies tegen. 

Ligt dat aan mij, ben ik te kritisch geworden? Voor een deel vast wel. Maar recent viel de nieuwsbrief van Italieplein op mijn digitale deurmat. Daarin stond een link naar een smaaktest die in het Algemeen Dagblad stond over een Margherita diepvriespizza. De resultaten logen er niet om.

Doorbakken maar

Voor mij een aanmoediging dat ik mij niet wil laten verontrusten door herfstachtig weer of door lage temperaturen. Inmiddels staat de eerste herfst pizzaparty al in de agenda, medio november gaat de vlam er weer in. 

En even voor de goede orde: mijn pizza’s gaan ook niet altijd voor de schoonheidsprijs. Een voorbeeld hiervan staat hieronder. Dit soort pizza’s zijn inmiddels in mijn omgeving omgedoopt tot een pizza Deformata. Maar ik ben voornemens in de winter de houtoven ook voor andere gerechten te gebruiken. Bijvoorbeeld voor een ovenschotel of om kip of vis te roken.

Ik heb er zin, laat de winter maar komen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat deze krasse knar meemaakt.

2 Comments

 • Gerrie Middelkoop 9 oktober 2023 at 18:47

  Nou Piet, zelfs van de foto van de pizza deformata loopt het water mij in de mond hoor!
  En van de plannen die jij hebt voor herfst- en wintergerechten krijg ik het ook al warm. 😋

  Reply
 • Anneke J.M. van den Berg 9 oktober 2023 at 19:03

  Klinkt goed en lekker Piet.

  Reply
 • Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.