Opa Piet(za)

6 maart 2023

Op 16 juni vorig jaar werd ik 65 en ik ben op die dag gestopt met werken. Hoewel ik officieel nog niet met pensioen ben gegaan, vond ik het (na bijna 50 jaar werken) wel prima zo.

Toch wilde ik niet abrupt alles overboord gooien. Zo wilde ik, om relaties en kennis- en vakgroepen te blijven volgen, mijn LinkedIn profiel aanhouden. Maar mijn beroep moest ik op mijn profiel wel aanpassen. Hier heb ik ‘professioneel opa’ van gemaakt, ik zou immers meer tijd met de kleinkinderen gaan doorbrengen.

Hobby

Als je definitief stopt met werken is een van de eerste vragen: “wat ga je doen met alle vrije tijd”? Eén voornemen had ik wel: van iedere dag proberen te genieten. Dat is mij tot nu toe absoluut gelukt. Iedere dag weer vind ik het fijn dat ik niets meer moet en ikzelf kan bepalen wat ik wil gaan doen. Naast de kleinkinderen betekent dat ook om aan andere hobby’s meer tijd te spenderen. Ook dat is gelukt, zij het dat het bij de ene hobby wat beter lukt dan bij een andere. 

Van twee hobby’s kan ik zeggen dat ik hier veel mee bezig ben en ik daar ook veel energie door krijg. De ene is kleine verhaaltjes schrijven voor mijn website. Dit combineer ik met het maken van foto’s. Wellicht heb je al eens een bezoek gebracht aan mijn website, mijn Facebook-pagina of ben je geabonneerd op mijn nieuwsbrief. Mijn andere hobby heeft te maken met het bakken van pizza’ en daar gaat deze blog eigenlijk over.

Zomer

Met de start van de meteorologische lente begint het bij mij weer te kriebelen. Ook omdat ik altijd een andere zomerperiode hanteer dan de kalenders. Voor mij begint de zomer op de verjaardag van een van onze dochters (22 maart) en eindigt hij op de verjaardag van mijn vrouw (11 oktober). Acht maanden, mooi toch? Dus ben ik mij geestelijk nu al aan het voorbereiden op het pizzaseizoen. Niet dat ik iedere week aan het bakken ben, maar wel omdat ik er veel mee bezig ben. Video’s van professionele pizzabakkers bekijken, informatie doornemen, technieken verbeteren, recepten vernieuwen en zo mogelijk ook uitproberen.

In ons gezin komt het regelmatig voor dat we het over pizza bakken hebben en gelukkig vinden de kleinkinderen mijn pizza nog steeds de lekkerste. Zij noemen mij soms dan ook wel Opa Pietza, misschien moet ik mijn LinkedIn profiel hierop maar aanpassen ;).

Website

De afgelopen weken heb ik mijn website over pizza’s bakken grondig onder de loep genomen. De lay-out is weliswaar grotendeels hetzelfde gebleven, maar alle verhalen zijn aangepast. Ik heb het hele proces van a-tot-z, zoals ik het uitvoer, beschreven. Nieuwe foto’s geplaatst en (eindelijk) ook een aantal recepten opgenomen. 

Eerlijk is eerlijk, hiervan moet ik nog foto’s toevoegen. Dat gaat deze zomer vast lukken. Leuk vond ik het om te zien dat ik inmiddels al zo’n 40 verschillende pizza’s heb gebakken. Ook deze zomer komen er vast weer andere bij.
Neem vooral een kijkje op mijn website Opapietzeria of misschien vind je het leuk om mijn Facebook-pagina hiervan te volgen. Voel je overigens vrij om het met familie of vrienden te delen.

Voel je overigens vrij om het met familie of vrienden te delen.

Voor nu alvast bedankt voor het lezen van deze blog!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat deze krasse knar meemaakt.

4 Comments

 • Gerrie 7 maart 2023 at 21:15

  Ik heb het genoegen gehad er een paar van jouw hand te hebben mogen proeven. Die smaakten naar meer! Wat mij betreft mag jij de titel Opa Pietza in het Italiaans voeren: Nonno Pieza!

  Reply
  • Piet 8 maart 2023 at 08:23

   Mooi compliment Gerrie en Nonno Pietra: ik had dit al eens geprobeerd, maar Opa Pietza viel toch beter in de smaal merkte ik 😉

   Reply
 • Anoniem 8 april 2023 at 13:20

  Jouw pieze zijn heel lekker Piet.

  Reply
  • Piet 11 april 2023 at 16:59

   Bedankt voor dit mooie compliment Tony!

   Reply

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.