Boogie Woogie en Victory

6 februari 2021

Dit waren de woorden van minister Van Nieuwenhuizen nadat zij als eerste de officiële rit over de Rotterdamsebaan had gemaakt door de inmiddels al beroemde Victory Boogie Woogietunnel.

Prijsvraag

De aanleg van deze nieuwe verbinding (bekend als de Rotterdamsebaan) tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Binckhorstlaan in Den Haag heeft weliswaar wat tegenslagen gehad, maar had met de opening (en ondanks de corona) toch een feestelijk en intiem karakter.

Ik volgde het project via de nieuwsbrief en was ook regelmatig te gast in het informatiecentrum. In een van de laatste nieuwsbrieven stond een prijsvraag. Tijdens een virtuele rit door de tunnel moesten vragen beantwoord worden en met de bijbehorende letters ontstond een toepasselijk woord: mobiliteit.

Joke en ik waren een van de prijswinnaars en hadden het geluk dat we dus als een van de eersten (zoals onze burgemeester Van Zanen treffend zei ‘gewone mensen’) door de tunnel mochten rijden. De organisatie heeft er alles aan gedaan om er toch een feest van te maken: een hartelijke ontvangst bij de Fokker Terminal, een duurzame auto met chauffeur, een goodie bag met een set mooie fotoboeken en paraplu’s en natuurlijk een rit heen en terug door de tunnel. Ook al was de opening een paar keer uitgesteld, de beleving was er niet minder door.

Livestream

Helaas konden we de opening niet live zien, maar de stream hebben we nadien nog bekeken. We hadden een gezellige chauffeur (nogmaals bedankt Pawan) en tijdens het wachten hebben we ons uitstekend vermaakt met de prijswinnaars in de auto naast ons. 

De rit zelf was erg prettig, dankzij het duurzame asfalt en de elektrische auto reden we comfortabel door de tunnel. 

Ook in Den Haag is het de gewoonte om aan gebouwen een bijnaam te geven, bij mij ontstond een bijnaam voor deze prachtige tunnel (vanwege de duurzame tunnel en omdat je in een hele korte tijd vanaf de aansluiting op de snelweg op de Binckhorstlaan bent): zoef-zoef.

Geslaagde middag

De kers op de taart was een kort interview voor Omroep West (zie punt 1:08:50 van dezelfde stream), dat met veel enthousiasme door onze kleinkinderen werd ontvangen die voor de televisie zaten te kijken.

Al met al een zeer geslaagde middag, waarvan deze foto’s een goede weergave zijn.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat deze krasse knar meemaakt.

No Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.