Architectuurfotografie

7 januari 2022

Voordat ik voor mijn les architectuurfotografie op stap ging had ik nog wel zo mijn twijfels. Niet zozeer over de aanpak, maar meer of dit wel een onderwerp zou zijn waar ik mij thuis in zou voelen.

De lesstof ging in op lijnenspel, compositie, perspectief, standpunt en dat je een goede foto nooit op de bonnefooi kan maken. Ga op zoek, neem de tijd en bereid je goed voor. Hmm, dat laatste had te maken met vooraf al bepalen welke gebouwen je wilt gaan fotograferen.

Nu deed ik deze les samen met mijn dochter en we hadden allebei zoiets van ‘we zien wel’. Natuurlijk hadden we wel een globaal idee, namelijk het terrein van de TU Delft (enerzijds omdat hier veel kenmerkende gebouwen staan en anderzijds omdat het daar op zondag redelijk rustig is) maar daar hield de voorbereiding wel mee op.
We gingen vol goede moed op stap en warempel, na een onwennige start kwamen we steeds meer in de flow van architectuurfotografie. Uiteindelijk hebben we allebei toch nog redelijk wat foto’s gemaakt waarvan ik er uit mijn verzameling een paar heb geselecteerd. 

Deze foto’s vertrouw ik ook aan mijn blog toe en als ik er naar kijk kom ik steeds meer tot de conclusie dat ik wel iets met architectuurfotografie heb. Regelmatig denk ik als ik buiten loop toch weer aan lijnenspel, compositie en standpunt.

Wie weet komt er nog een vervolg.

4 Comments

 • Tony. Daniel 29 mei 2022 at 08:28

  Hoi Piet best wel foto’s om over naar gedenken.je heb wel feeling voor.ik wacht op de vervolg.

  Reply
  • Piet 29 mei 2022 at 19:05

   Dankjewel Tony, ik vind zelf dat ik nog een hoop te leren heb. Maar daar krijg ik nu voldoende tijd voor.

   Reply
 • Riet van Haaften 26 december 2023 at 10:00

  Mooi van stijl en de keuze van het onderwerp die je maakt.

  Reply
  • Piet 26 december 2023 at 18:39

   Dankjewel Riet. Helaas doe ik er nog te weinig mee (met architectuurfotografie).

   Reply

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.