Avondfotografie

26 oktober 2022

Samen met mijn dochter volg ik een cursus fotografie. Hierin hebben we de vrijheid om te spelen met de volgorde van de lessen. De les nachtfotografie hebben we onlangs opgepakt. Het wordt alweer vroeg donker en gelukkig is nu nog niet echt koud.

Het centrum van Den Haag leek ons een mooie bestemming. Wat we daar aantroffen was een bijna surrealistisch beeld. Een rustige binnenstad, Plein was zelfs helemaal leeg. Geen volle terrassen of groepen mensen. Op de achtergrond torent de hoogbouw van de ministeries hierboven uit alsof zij een blik werpen over de binnenstad om te zien of de bedachte en opgelegde regels wel worden nageleefd.

De gevel van het voormalig ministerie van Justitie was voor mij wel een blikvanger. Ik kon (en kan nog steeds) niet naar de foto kijken zonder mij op de filmset te wanen van Back to the Future.

Ook het Binnenhof was stil. Hoewel … bij aankomst werden wij staande gehouden omdat een delegatie hoogwaardigheidsbekleders op het punt stond te vertrekken. Zij werden uitgeleide gedaan door een verzameling van sterke mannen en leden van een soort van militaire wacht.

Al met al waren we langer op pad dan gedacht, maar hadden we wel een goede oogst. Een selectie hieruit heb ik hier gepost.