Teamwork

28 november 2021

Wij hebben twee creatieve dochters. Onze ene dochter kan leuk, goed en inspirerend schrijven (ik hoop hierover volgend jaar iets te kunnen bloggen) en onze andere dochter is op een andere manier creatief. Daarover gaat deze blog.
Linda heeft haar vaste baan ingeruild voor het moederschap en om haar creatieve geest de ruimte te geven. Al enige tijd is ze bezig met schilderen en met sieraden en cadeautjes maken. Anderhalf jaar geleden besloot ze om dit grootser aan te pakken: Lavart werd geboren. Lavart staat voor ‘love art’ en dat straalt ze ook uit.
Haar man Sander is ook creatief te noemen, maar dan meer met houtbewerking en in de ICT. Dat bleek een gouden combinatie: Sander heeft haar webshop gebouwd en handige ophangrekjes- en borden van hout gemaakt.

Een van de wensen was om ook eens op een markt of braderie te staan. Dit stond al in 2020 op de planning, helaas zette corona hier een streep door. Maar dit jaar ging de geplande markt (zij het met de noodzakelijke maatregelen) wel door.
Het was haar debuut, natuurlijk spannend maar wel ook iets waar ze heel lang naar heeft uitgekeken, en waar ze enorm veel tijd in de voorbereidingen heeft gestopt. Maar het resultaat was er ook naar, werkelijk aan alles was gedacht! 
’s Morgens om 09.30 uur mocht de stand opgebouwd worden tijdens, niet overdreven, gigantische regenbuien. In deze zondvloed werden als eerste de zeilen gespannen om in ieder geval droog de spullen uit te ruimen en neer te zetten. 
Letterlijk tientallen setjes oorbellen, hangers, haarspelden, manchetknopen, kerstfiguurtjes en nog veel meer dat ze gemaakt heeft, vonden hun plek. Alles uniek en handgemaakt. 

Ze trokken vele bezoekers en verkochten (ondanks het mindere weer) best wel veel. Linda en Sander wisten zich gesteund door familie en bekenden die langskwamen.
Ook hun kinderen Sem (5) en Kian (2) kwamen ’s middags kijken en Sem lijkt nu al een plek te hebben veroverd in de zaak. Hij wilde de ingepakte, verkochte, spullen persoonlijk afgeven aan de koper. Een zakenman in spé dus

Ik denk dat tijdens deze eerste markt een begin is gemaakt van een mooie traditie. Kijk niet vreemd op als ergens ineens de naam van Lavart opduikt.