Ook kleinkinderen worden groot

Lang, lang geleden werd onze oudste dochter 10 jaar. Voor mij was dat toen best wel een dingetje. Voorgoed in de dubbele cijfers dacht ik, net zoals ook ik al was. Mijn dochter op weg naar de puberteit en volwassenheid. Wat was ik met mijn 35 jaar al oud dacht ik toen. Inmiddels zijn we bijna 30 jaar verder en hebben allebei onze dochters nu zelf ook twee kinderen. 

Brugpieper

Onze oudste kleindochter zit al een paar jaar in de dubbele cijfers, ze is een aantal weken geleden 12 jaar geworden. Van bijna schooloudste nu, naar een brugpieper straks. De puberteit staat al in de voortuin en ze is nu al bezig met later. En ik ben allang geen 35 meer, het dubbele hiervan is in aantocht.

Wat is het dan leuk dat zo’n puber van twaalf aan haar opa ‘op leeftijd’ vraagt of zij voor een feestje met vriendinnen bij Ristorante Opapietza pizza’s mag bakken!

Pizzafeestje

Natuurlijk mag dat en zo kwam het dat ik aan 8 meisjes heb uitgelegd hoe je pizzadeeg maakt, uitrolt en afbakt in een houtoven.

Was het een drukte? Nogal. Zet 8 meiden bij elkaar en het volume neemt toe. De ruimte vult zich vanzelf met geluid. En daarbij, gezien de relatief korte tijdspanne van een feestje, is het best wel aanpoten om in een paar uur tijd alle stappen in het proces te doorlopen.

Enthousiasme

Toch had ik het voor geen goud willen missen. Trots als een pauw liep ik rond en genoot ik van het enthousiasme van iedereen. Als je dan later terug hoort dat ze met leuke verhalen thuis zijn gekomen en ik vragen krijg over het recept, dan kan ik alleen maar trots en tevreden zijn.
Ons jongste kleinkind moet nog 4 jaar worden maar hij vroeg alvast of hij, als hij 12 jaar wordt, ook een pizza party bij ons mocht geven. Natuurlijk mag dat. Alleen maar leuk toch?

Gisteren zijn de Michelin-sterren weer uitgedeeld. OpaPietzeria zal nooit voor zo’n ster in aanmerking komen maar wat de kleinkinderen betreft heb ik toch een ster verdiend. Ik voel mij vereerd!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat deze krasse knar meemaakt.

Popular

10 Comments

 • Gerrie Middelkoop 25 april 2023 at 20:52

  Geweldig Piet dat jij het feedte van je kleindochter movht verzorgen. Wat een mooie herinnering zul jij hieraan hebben als je later een oud opaatje bent!

  Reply
  • Piet 26 april 2023 at 09:11

   Was zeker geweldig Gerrie en nu al leuk om de foto’s terug te zien!

   Reply
 • Anneke J.M. van den Berg 26 april 2023 at 19:41

  Wat een leuk idee van haar, Piet
  En wat heeft iedereen genoten en mooie foto’s !

  Reply
  • Piet 27 april 2023 at 18:38

   Ja inderdaad een leuk idee en het was een groot succes!

   Reply
 • Anoniem 27 april 2023 at 18:18

  Gaaf Piet, dit vergeten de kleinkinderen ook nooit.
  Als bijbaantje kan je je misschien verhuren als (verjaardag) Pizzabakker!
  Groetjes Cora van Kleef

  Reply
  • Piet 27 april 2023 at 18:40

   Ha Cora, ik denk dat het inderdaad blijft hangen. Ook bij mij trouwens. En ik denk dat ik pas voor dit bijbaantje, gaat teveel op werken lijken, hahaha.

   Reply
 • Jan Middelkoop 27 april 2023 at 18:50

  Wat een gaaf stukje Piet en vooral zo leuk dat de kleinkindere een party bij opa willen geven.

  Reply
  • Piet 28 april 2023 at 07:17

   Klopt helemaal Jan. Het zou zo maar een vervolg kunnen krijgen …

   Reply
 • Maria Zeldenthuis 28 april 2023 at 06:14

  Wat een gave (pardon: vet coole) manier om je 12e verjaardag te mogen vieren. En wat leuk beschreven: je ziet het voor je!

  Reply
  • Piet 28 april 2023 at 07:19

   Ha Maria, ik begreep van Caitlyn dat het tegenwoordig “slay” (slee) heet. Dat vonden de kinderen ook. De pizzaparty was slay kreeg ik te horen 😉

   Reply

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.