Free as a bird

13 mei 2022

Pre-pensioen

Met het pre-pensioen in het vooruitzicht heb ik vandaag invulling gegeven aan een van mijn voornemens. Het verdiepen van het sociale netwerk. Natuurlijk spreek en zie je mensen uit dit netwerk regelmatig, maar soms kan een iets andere invulling van dit soort afspraken tot een heel andere vibe leiden.
Vandaag was er zo’n vibe. Met goede vrienden (we kennen elkaar inmiddels al ruim 35 jaar) wandelen in het Staelduinse bos. Een lunch daarna op het strand van Hoek van Holland is dan een mooi vervolg. Als op zo’n moment de stemming opperbest is, het weer meewerkt en de natuur zich ook van zijn goede kant laat zien, ontstaat vanzelf een goed gevoel.

Van dit groepje ben ik de enige die werkt. Nog wel, want over een maand is het ook voor mij voorbij en kan ik iedere dag doen en laten wat ik wil. Al wandelend en keuvelend over de pier bij Hoek van Holland kwam er een gevoel bij mij binnen. Zo’n gevoel dat, al kijkend naar de meeuwen boven de Nieuwe Waterweg, zich het best laat omschrijven als de titel van dit verhaal. Hiermee refereer ik aan het liedje Free As A Bird van de Beatles dat in 1995 is uitgebracht. 

De tekst van dit liedje past niet helemaal bij deze stemming, maar de performance van de clip wel. Een wat lijzig tempo en als een vogel rustig om je heen kijkend wat er allemaal gebeurt. Dit was helemaal in lijn met wat ik op dat moment voelde.

Oekraïne

Na een heerlijke wandeling zetten wij ons aan een tafel voor de lunch, We bespraken met elkaar het gevoel van vrijheid dat we hebben en hoe we kunnen genieten van alles om ons heen. De bediening was in handen van een aardige jongedame die geen Nederlands sprak. Na de drankjes besteld te hebben bespraken we uit welk land ze zou komen. Het antwoord kregen we snel: uit Oekraïne (Gerrie en Piet douze points, we hadden het goed).
Zij is aan het begin van de oorlog hierheen gevlucht. Ook vertelde ze dat haar vader achter is gebleven en zij hier nu met familie woont. Dat plaatst voor mij de vibe en het zo vrij zijn als een vogel toch wel in een bijzonder perspectief.

Conclusie

Na in totaal zo’n 11 kilometer te hebben gewandeld en zo’n 15.000 stappen te hebben gezet ligt de conclusie voor de hand. Dit is voor herhaling vatbaar. Als we ons dan weer laten verrassen door het alledaagse, kan dat ook weer heel bijzonder zijn.

12 Comments

 • Gerrie 13 mei 2022 at 16:52

  Wat een prachtig verhaal Piet over een mooie dag die we met elkaar hebben mogen mee maken. Met zijn vieren in gesprek zijn over alledaagse dingen, genietend van de mooie natuur, het geluk wat ons gegund is om dit met elkaar te kunnen doen in goede gezondheid én met ieder onze eigen gedachten over het ‘free as a bird’ gevoel.
  We hopen dat we nog heel veel jaren vriendschap met jullie in het verschiet hebben!

  Reply
  • Piet 18 mei 2022 at 19:30

   Ha Gerrie, hoe mooi kan het leven zijn hè. Als je zo met z’n vieren bent heb je daar niet veel voor nodig! Fijne vakantie ….

   Reply
 • Jan 13 mei 2022 at 16:53

  Vrije vogels die leuke dingen doen met elkaar, wandelen fietsen en zo af en toe een boom opzetten. Hoe leuk is dat

  Reply
  • Piet 18 mei 2022 at 19:29

   Ha Jan, klopt helemaal. Het is zeker voor herhaling vatbaar! Fijne vakantie!!!!

   Reply
 • Cora 13 mei 2022 at 17:06

  Wat een geweldige leuke beschrijving van een hele leuke dag???

  Reply
  • Piet 18 mei 2022 at 19:28

   Dankjewel Cora. Zeker een dag om op terug te kijken.

   Reply
 • Anneke 13 mei 2022 at 17:09

  Wat een goed, mooi en poëtisch verhaal Piet
  Fijn om zo’n vriendschap te hebben.

  Reply
  • Piet 18 mei 2022 at 19:28

   Dankjewel Anneke.

   Reply
 • Tilly 13 mei 2022 at 17:55

  Wat mooi beschreven, hoe vrij kan je je voelen…. Met zo’n verhaal kan ik me er van alles bij voorstellen. Dat jullie nog vele jaren van zulke speciale momenten mogen beleven.

  Reply
  • Piet 18 mei 2022 at 19:27

   Dankjewel Tilly, leuk om te horen. We vinden het fijn om Gerrie en Jan in onze vriendenkring te hebben.

   Reply
 • Sylvia 15 mei 2022 at 17:55

  Deze dag heeft jullie weer veel moois gebracht. Mooi beschreven, leuk te lezen.

  Reply
  • Piet 18 mei 2022 at 19:25

   Dankjewel Sylvia, het was inderdaad een mooie dag om op terug te kijken.

   Reply

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.