Eerlijk gestolen

22 juli 2022

Met een blog onder de titel ‘Vangst van de dag’ wil ik de lezer telkens meenemen in een (voor mij opvallende) gebeurtenis. Eigenhandig gevangen en voorzien van zelfgemaakte foto’s.
Nu wil ik hier een uitzondering op maken door gebruik te maken van foto’s van anderen, in dit geval van mijn dochter en schoonzoon, die in Frankrijk op vakantie zijn geweest met hun twee zoontjes.
Met twee kleine kinderen kwam er van luieren niet veel terecht. Je zal de boel zelf moeten vermaken, uitstapjes organiseren en ze aandacht geven. Soms moet je daarbij uit je comfortzone treden en af en toe ook je eigen talenten in de strijd gooien (of gaan ontdekken wellicht).
Dit alles voor het goede doel. Immers als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat dan meestal ook. Urenlang onderuit zitten of liggen is er meestal niet bij. Is dat vervelend of saai? Nee, en zeker niet als je met elkaar iets moois weet neer te zetten.

Dat is strandplezier in optima forma en een opmaat naar een nieuwe norm.

Strandplezier

Midden in de zomer naar Zuid-Frankrijk gaan betekent meestal zonnig en warm weer. Met de huidige klimatologische veranderingen wordt ‘warm’ steeds vaker ‘erg warm’.
En wat is dan een logisch uitje? Juist, het water opzoeken. Dat kan in een zwemband, maar als je ook een weekje naar de kust gaat is het strand natuurlijk een aanrader. In dit geval de Middellandse Zee, bij Marseillan om precies te zijn. Lekker de kinderen laten ravotten en zelf (en altijd met één oog open) een beetje luieren.
Strandplezier kan verschillende vormen aannemen, maar zoals ik het hier gezien heb, is strandplezier van een ander niveau. 

Dan heb ik het over creatief omgaan met zand. Voorbij is de tijd om kuilen te graven (met dank aan onze oosterburen voor deze inspiratie), een waterloop terug naar de zee graven of een soort van kasteel bouwen. Uiteraard zal dit altijd een heerlijk tijdverdrijf blijven, maar er zijn meer mogelijkheden om met zand om te gaan. Een nieuwe norm lijkt gezet.

Nieuwe norm

Deze nieuwe norm is het nabouwen van figuren met zand. En dan niet met het specifieke zand dat voor zandsculpturen wordt gebruikt. Nee, gewoon met ‘ordinair’ zand afkomstig uit de Middellandse Zee.
Ik zag een vergelijking met wat ik lang geleden in Turkije meemaakte. Daar zag ik hotelmedewerkers urenlang hun creativiteit botvieren op watermeloenen om tot iets moois te komen. Ter illustratie heb ik twee eigen foto’s (pff, gelukkig ook iets uit mijn eigen hand) aan deze blog toegevoegd. 

De bouwwerken die mijn schoonzoon met zijn zoontjes, geïnspireerd door mijn dochter, hebben weten te maken liegen er niet om. Ik ben hiervan onder de indruk geraakt  en heb daarom besloten een keer eerlijk te stelen (natuurlijk in overleg met de makers) door hun foto’s in deze blog te gebruiken.

Wat ik mij afvraag is of dit het begin is van nog veel meer moois. Ik kijk nu al uit naar de zomer van 2023!

8 Comments

 • Gerrie 23 juli 2022 at 17:49

  Wat een leuke blog Piet! Wat een prachtige kunstwerken hebben je kleinzoons met hun papa gemaakt, ik zie een toekomst voor ze weggelegd voor een expositie zandsculpturen in Garderen!

  Reply
  • Piet 23 juli 2022 at 20:23

   Bedankt voor het compliment Gerrie en ook voor het reageren. Zeker omdat je zo in de lappenmand zit. Heel erg vervelend voor je en dan ook nog zo’n tijd onder de pannen daarmee. Heel veel sterkte en ik hoop dat je nog redelijk goed uit de voeten kunt ondanks de pijn en het fysieke ongemak.

   Reply
 • Sylvia 30 juli 2022 at 16:59

  Wat een prachtige zandsculpturen zeg. Zoveel talent. Daar hebben ze úren pret aan beleefd. Leuke blog weer Piet!

  Reply
  • Piet 31 juli 2022 at 14:27

   Klopt Sylvia. Uren werk zitten er in, maar wel heel leuk om gedaan te hebben en op terug te kijken denk ik.

   Reply
 • Jan 3 augustus 2022 at 09:01

  Dat is genieten met een grote G. Wat lekker dat ze zo creatief bezig kunnen zijn

  Reply
  • Piet 6 augustus 2022 at 09:24

   Inderdaad Jan. Ze ontwikkelen zo op een leuke manier hun skills!

   Reply
 • Tony en Lia 10 augustus 2022 at 19:49

  Wat waren ze creatief bezig die jongens met help van papa.Leuke foto’s van de jongens.Die van jouw waren ook leuk.

  Reply
  • Piet 16 augustus 2022 at 13:08

   Ja, ze hebben het niet van een vreemde. Twee creatieve ouders!

   Reply

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.