De heenreis

Na een uiterst relaxte voorbereiding, met pre-pensioen zijn heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, zijn we om 9 uur vertrokken richting het (hopelijk) zonnige zuiden. Ik had nog een paar liter benzine getankt zodat we veilig België zouden halen om daar de tank goedkoop vol te gooien.

De reis begon voorspoedig en binnen no-time passeerden we Hazeldonk. Na twee korte, maar zeer acceptabele, vertragingen bij Antwerpen en Brussel koersten we richting Namen. Een leuke bijkomstigheid was dat we bij Brussel langs Tervuren kwamen (waar Joke ooit een uitstapje had van haar toenmalige werkgever) en vlakbij Waterloo reden. Daar had ik in 1998 een werkplek bij Cordis.

Na een korte pauze voor een sanitaire stop reden we tegen 12 uur Namen binnen om daar snel te tanken tegen € 1,67 de liter. Lekker tanken zo ….
We besloten om snel weer op pad te gaan en een wat langere pauze uit te stellen tot Frankrijk. Joke had op de achterbank een koeltas vol met lekkere (en ook gezonde) versnaperingen neergezet.

Via Arlon reden we Frankrijk in en we kwamen tot de ontdekking dat we nog veel bekende gebouwen en plaatsnamen tegenkwamen. Al besprekend kwamen we tot de slotsom dat een aantal (zoals de Lac de Madine) al van 30 jaar geleden waren. Na Metz achter ons gelaten te hebben konden we in de buurt van Nancy eindelijke de péage op. Het gaspedaal mocht verder ingedrukt worden, dus het asfalt vloog onder de auto voorbij. De wat langere pauze was op de Aire de Grand Chêne en met veel energie stapten we de auto in.

Vooraf vroeg ik mij af of ik nog voldoende energie had om 700 kilometer te rijden en zoveel uur achter het stuur te zitten, maar dat ging mij gelukkig goed af. Dijon kwam in zicht! Na een korte d-tour (een rotonde met vijf afslagen was er toch eentje te veel aan het einde van de rit), kwamen we iets na 5 uur bij het hotel. Een vriendelijke medewerker stond ons te woord en de kamer was schoon. De omgeving echter was weinig inspirerend, maar daar hielden we al rekening mee. En voor € 63 voor de kamer namen we dit op de koop toe.

Tegenover ons hotel lag een zogenaamde Zône Commercial met onder andere een winkelcentrum en een tankstation. Waar per vandaag in Duitsland een kortingsregeling op brandstof afliep, ging er in Frankrijk juist een nieuwe in. Tanken voor net iets meer dan € 1,50 per liter!

We hopen op een goede nachtrust zodat we morgen aan de Route des Grands Crus de Bourgogne kunnen beginnen. Deze wijnroute begint in Marsannay, net buiten Dijon. Het eerste wijnkasteel ligt op maar 10 minuten rijden!

5 Comments

 • Anneke 3 september 2022 at 18:18

  Wat fijn dat het lukte, 700 en zo heerlijk rustig en voorspoedig dus.
  Klinkt ook door in je reisverslag, Piet.
  Ik volg jullie graag op deze wijnrood
  Ooit was ik ook in de Bourgogne, op een wijnreis. Goede herinneringen aan.

  Reply
  • Piet 4 september 2022 at 18:47

   Ja, je nam een tastevin voor mij mee!

   Reply
 • Anneke 3 september 2022 at 18:19

  Helaas wijnreis werd Wijnrood. Niet de bedoeling

  Reply
 • Gerrie 3 september 2022 at 20:55

  Dat was een goeie eerste reisdag! Met de benzineprijzen daar kun je het je permitteren om een rotonde 2 x te rijden ?

  Reply
  • Piet 4 september 2022 at 18:48

   Zeker Jan en vandaag nog goedkoper getankt. 3x de rotonde genomen 😉

   Reply

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.